Šokolaadikommide tegemine

Päris’e mahemaiustused valmivad Magusameistrite šokolaadiköögis Tallinnas Pardiloigu tänav 5. Vastavalt tellimustele tulevad meie meistrite käte alt imelised käsitööšokolaadid, trühvlid, käsitöökommid, šokolaadivõided jm šokolaaditooted ja supertoitude segud.

Meie käsitööšokolaad on aromaatne, suussulav ja … lihtsalt unustamatu! Ja kas tead, miks see nii on? Aga sellepärast, et me kasutame ainult puhtaid, mahenõuetele vastavaid tooraineid ja ei lisa maiustustesse midagi, mis võiks nende eheda maitse ära rikkuda või tervisele halba teha. Meie toodetes ei ole kõrvalaineid ega tootmisjääke; ka allergikud võivad neid julgelt süüa, sest kui toote koostisosades ei ole allergeeni märgitud, siis seda seal ka ei leidu.

Masstootmisega tegelevates ettevõtetes ei ole võimalik tagada täielikku puhtust kõrvalainetest ja tootmisjääkidest, kuna seal kasutatakse eri šokolaadide valmistamiseks sama tootmisliini. Selletõttu võib nende toodete siltidelt leida vastavaid hoiatusi, näiteks „võib sisaldada pähklijääke”. Käsitööna valmivate šokolaadide puhul selliseid hoiatusi vaja ei ole, sest meie šokolaadid on sellistest jääkidest igal juhul puutumata.

Kõik meie tooted saab tellida erilahendusena: teistsuguse pakendiga, tervituskaardiga, logopaela või kleebisega

Erilahendused

Tooraine

Šokolaadi peamine koostisaine, mahe Criollo kakaouba, jõuab meieni väikestest Peruu perefarmidest. Criollo on maailma kõige vanem, haruldasem ja hinnatum kakaosort, mida on Lõuna-Ameerikas kasvatatud juba enam kui 2000 aastat. Tänapäevasest kakaotoodangust moodustab Criollo vaid 5% ja Magusameistrite Päris’e šokolaadid on valmistatud just sellest maailma parimast kakaost.

Meie trühvlite ja käsitöökommide sees on Pajumäe talu täiskoor, värsket koorevõid ja kohupiima. Iseloomu ja särtsakuse andmiseks oma maiustele lisame neile nii hõrgult eestimaiseid kui ka vürtsikalt eksootilisi lisandeid, näiteks Süvahavva loodustalu ravimtaimi, Taarapõllu talu marju, Urvaste Külade Seltsi kama, Saaremaa kadakamarju ning lõunamaised tsitruseid, pipraid, vürtse ja puuvilju.

Kõik toorained vastavad mahenõuetele ja ausa kaubanduse reeglitele.

Ettevalmistus

Suures plaanis jaguneb šokolaadi tootmisprotsess kaheks: kõigepealt valmistame kakaoubadest kakaomassi ja seejärel segame kokku šokolaadi.

Kakaomassi saamiseks puhastame oad sõelumismasinas, steriliseerime need kuuma auru abil ja röstime. Seejärel eemaldame ubadelt spetsiaalsete masinate abil kestad ja purustame. Purustatud kakaooad jahvatame ja pressime kakaomassiks.

Ettevalmistus

Šokolaadi valmistamine

Järgmisena võtame ette šokolaadimassi tempereerimise – see on protsess, mille käigus šokolaad sulatatakse ja jahutatakse siis uuesti. Kõike seda tehakse väga täpselt mõõdetud temperatuuridel, mis on vajalik selleks, et šokolaad kaunilt läigiks, ei sulaks toatemperatuuril ning oleks õige tekstuuriga.

Nüüd võtame ülejäänud šokolaadi komponendid, näiteks pähklid, marjad, ürdid, puuviljatükid, ja segame läbi. Soojendame segu tempereeritud baasšokolaadimassiga samale temperatuurile. Kui õige temperatuur on saavutatud, segame maitselisandid hoolikalt šokolaadimassi hulka. Muidu võib juhtuda, et ühes šokolaaditahvlis, mille sees peaks pakendi järgi leiduma nii pähkleid kui mustikaid, on 30 mustikat ja kõigest 2 pähklit, aga teises tahvlis on jälle vastupidi. Segamine peab toimuma kiiresti, vastasel korral hakkab šokolaadimass ebaühtlaselt tahenema.

Šokolaadi valmistamine

Jahutamine

Nüüd on šokolaad nii valmis, et selle võib vormidesse valada. Oi kuidas see kõik lõhnab! Kasutame mitmeid vorme, et nii šokolaadi sööjatel kui meil endil oleks natuke huvitavam. Maailmas on palju rohkem kujundeid kui ristkülik.

Vormidesse valatud šokolaadimassi jätame toatemperatuurile umbes 20 minutiks tahenema. Pärast vormist võtmist lõikame šokolaaditahvli ääre sirgeks ja pakime ära. Nii lihtne see ongi!

Lisaks vormišokolaadidele valmistame ka vabakujulisi šokolaade. See on midagi, mida suured masstootjad ei tee, aga käsitööšokolaadide valmistajad teevad. Tootmisprotsess on muidu sama, aga vormide asemel valame šokolaadimassi küpsetuspaberiga kaetud plaatidele ja jätame sinna tahenema. Tavaliselt on vabakujulistes šokolaadides marjade-pähklite osakaal suurem kui šokolaaditahvlites.

Jahutamine

Toodete hoiustamine

Enne klientidele üleandmist hoiame oma šokolaaditooteid 16–19 kraadi juures. Šokolaad ei talu külma ega niiskust, külmikus hoidmine või temperatuurikõikumised muudavad selle halliks ja maitsetuks. Meie omad on aga maitsvad ja kauni läikega.

Kuidas tellida

Anna meile oma soovist teada e-posti (tellimine@magusameistrid.com) või telefoni teel (+372 56 503 320). Arutame sinu erisoovid koos läbi.

Otsusta, milliseks kuupäevaks ja mis aadressile kingitusi soovid. Selleks võib olla sinu või ka kingituse saaja aadress.

Teeme sinu valitud maiustused täpselt sellisel hulgal ja kujul valmis, nagu oled soovinud. Soovi korral graveerime või lisame pakendile logo ja lisame pakkidele ka kaardid.

Nüüd jääb sul üle vaid kullerit oodata. Šokolaadilõhna järgi saad aru, kui ta ukse taha jõudnud on!

Suhtume maiustuste valmimise igasse etappi pühendumuse ja lugupidamisega, iga meie töötaja ja koostööpartner on hoitud. Just sellepärast tunned sa juba üheainsa Päris’e trühvliga maitserännakule minnes, et lisaks kakao särtsule ning põnevatele maitsenüanssidele oled täidetud millegi sügava ja soojaga – see on puhas armastus!

Käsitöökommid torn 144 tk EMIL valik käsitöö šokolaadikompvekke 2